Αυτές τις ημέρες τα σπίτια όλων μας νομίζω γέμισαν με γλυκά. Είτε από αυτά που φτιάξαμε είτε από αυτά που μας έφεραν λόγο εορτών. Οι προετοιμασίες για το Πάσχα έδιναν και έπαιρναν σε όλα τα νοικοκυριά και τα φουρνίσματα δεν είχαν τέλος. Ειδικά σε πασχαλινά κουλουράκια και βέβαια στα αγαπημένα τσουρέκια!
Η μητέρα μου όπως πάντα έφτιαξε αρκετά τσουρέκια για να μπορεί να μας μοιράσει και γενικά να φιλέψει σε συγχωριανούς και συγγενείς. Βέβαια όσα και αν έδωσε και πάλι αυτά που έμειναν ήταν πολλά για να καταναλωθούν σύντομα. Όσα έμειναν για μέρες και πλέον δεν ήταν αφράτα έγιναν ένα υπέροχο French toast που πραγματικά ήταν τόσο νόστιμο που θα μπορούσα να μπω στη διαδικασία να φτιάξω από την αρχή τσουρέκια μόνο και μόνο για να κάνω ξανά αυτό το γλυκό. Όσοι το δοκίμασαν το λάτρεψαν και πραγματικά αν έχετε έστω και μισό τσουρέκι που να έχει ξεμείνει και έχει ξεραθεί αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά
- 8 φέτες τσουρέκι
- 4 αυγά
- 350γρ. γάλα καρύδας
- 1 βανίλια
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
Υλικά για την κρέμα
- 250γρ. μασκαρπόνε
- 120γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Οδηγίες μαγειρέματος
1Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά με το γάλα καρύδας, τη βανίλια και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα φαρδύ σκεύος και βάζουμε μέσα τις φέτες από το τσουρέκι να μαλακώσουν.
2Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
4Όταν ζεστάνει βάζουμε τις φέτες μας, τις αφήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε.