Ένα υπέροχο όσπριο που εκτός από τρομερή σούπα που σίγουρα θα ανεβάσω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σαλάτα και να δώσει ένα τέλειο τραγανό και δροσερό αποτέλεσμα και φυσικά μπορεί να σταθεί άψογα και στο γιορτινό τραπέζι. Τη ροβίτσα ή αλλιώς ψιλοφάσουλα την έχω αγαπήσει από την παιδική μου ηλικία ως χυλωμένη σούπα που μας έκανε η γιαγιά και ήταν ότι έπρεπε για αυτό το καιρό.
Υλικά
- 200γρ. ροβίτσα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- Λίγα φύλα δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 φέτες καπνιστό σολομό
- Χυμό από ένα λάιμ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
1Βράζουμε τη ροβίτσα για 30 με 40 λεπτά. Δεν θέλουμε να ανοίξει, πρέπει να κρατάει λίγο.
2Μόλις βράσει τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
3Πλένουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
4Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.