Σαλάτα ροβίτσα με καπνιστό σολομό

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
 
 

Ένα υπέροχο όσπριο που εκτός από τρομερή σούπα που σίγουρα θα ανεβάσω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σαλάτα και να δώσει ένα τέλειο τραγανό και δροσερό αποτέλεσμα και φυσικά μπορεί να σταθεί άψογα και στο γιορτινό τραπέζι. Τη ροβίτσα ή αλλιώς ψιλοφάσουλα την έχω αγαπήσει από την παιδική μου ηλικία ως χυλωμένη σούπα που μας έκανε η γιαγιά και ήταν ότι έπρεπε για αυτό το καιρό.

 

Υλικά 

  • 200γρ. ροβίτσα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • 1 αγγούρι κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ 
  • Λίγα φύλα δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φέτες καπνιστό σολομό
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

1Βράζουμε τη ροβίτσα για 30 με 40 λεπτά. Δεν θέλουμε να ανοίξει, πρέπει να κρατάει λίγο.

2Μόλις βράσει τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

3Πλένουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

4Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΑυγόφετες με τσουρέκι
Επόμενο άρθροΜανιταρόσουπα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram