Βραστό Κέικ

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
 
 

Οι φιλενάδες της μητέρας μου άλλο που δε θέλουν να μου δίνουν συνταγές για το μπλογκ και εγώ άλλο που δε θέλω να τις δοκιμάζω!

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη χρωστάω στην καλή μου τη Γιώτα που από όταν μου την έδωσε η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν είχα ακούσει ξανά για το βραστό κέικ και στην αρχή παραξενεύτηκα μέχρι που πίστεψα ότι δε θα ήταν και ωραίο. Τελικά μέσα σε μία εβδομάδα το έχω φτιάξει τέσσερις φορές και δεν φτάνει! Όσοι το δοκίμασαν το λάτρεψαν και εγώ μαζί! Τέτοια πλούσια γεύση και μια μελωμένη υφή που νομίζεις ότι είναι ελαφρώς σιροπιασμένο! 

Η διαδικασία δεν αλλάζει πολύ σε σχέση με ένα απλό κέικ απλά κάποια από τα υλικά στην αρχή μπαίνουν στην κατσαρόλα για να πάρουν μία βράση και από αυτά είναι που κρατάμε και μια ποσότητα στο τέλος για να το χρησιμοποιήσουμε ως γλάσο. Αν το δοκιμάσετε πραγματικά θα το λατρέψετε!

 

Υλικά 

  • 250γρ. βούτυρο φυτικό
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. νερο
  • 7 κουτ. σούπας κακάο
  • 5 αυγά
  • 130γρ. φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 

 

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ και αφού κρατήσουμε ένα ποτήρι από το γλάσο της κατσαρόλας το υπόλοιπο το ρίχνουμε μέσα στα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ψήνουμε στους 180°C για 20 με 30 λεπτά.

4Όταν γίνει ρίχνουμε το γλάσο που κρατήσαμε και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Προηγούμενο άρθροΒελουτέ σούπα λάχανο
Επόμενο άρθροΜους σοκολάτας

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram