Γογγύλια με πατάτες γιαχνί

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Καγιανάς με παστό και φέτα

 Στη Μεσσηνία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες μας και πως να μην είναι άλλωστε αφού με λίγα και καλά υλικά έχεις ένα εξαιρετικό πιάτο!

Λουκούμι

Παραδοσιακό και διαχρονικό το λουκούμι πάντα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και μπορείτε εύκολα στο σπίτι να φτιάξετε τις δικές σας μπουκιές!

Πανακότα με σάλτσα κερασιών

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη πανακότα;

Χειροποίητες χυλοπίτες

Δε θα μπορούσα να μην φτιάξω και τις αγαπημένες μου παραδοσιακές χυλοπίτες!

Τάρτα μήλου

Μία αγαπημένη μου εκδοχή είναι η τάρτα μήλου που βγαίνει τόσο γλυκιά και μελωμένη
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
 

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γιαχνιστά φαγητά, και ο χειμώνας είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσεις! Το μελωμένο κρεμμύδι σε συνδυασμό με λίγο καυτερό μπούκοβο ή λίγο κανέλα που ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα φαγητά γιαχνί, πέρα από το ότι θα κάνει το σπίτι μας να μοσχοβολάει θα μας ζεστάνει και τις κρύες μέρες. Οι συνταγές για γιαχνί είναι πολλές όπως με πατάτες,σουπιές,κρέας κ.α. Εγώ επέλεξα να το κάνω με γογγύλια που είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό και που δυστυχώς δεν το συναντάμε εύκολα στην κουζίνα παρόλο που είναι πολύ θρεπτικό. Έχει πολλούς τρόπους μαγειρέματος και μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορεί να φαγωθεί ωμό σε σαλάτα ή να μπει ψητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Η γιαγιά μου το αποκαλούσε το κρέας του φτωχού και τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα θα υπήρχε στο τραπέζι μας. Είναι πολύ πλούσιο για τον οργανισμό και τώρα είναι η εποχή του και μπορούμε να το βρούμε εύκολα στην λαϊκή ή σε σούπερ μάρκετ. 

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό γογγύλια
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό
  • 200 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

1Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα γογγύλια και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

2Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο. 

3Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο.

4Προσθέτουμε τα γογγύλια, τις πατάτες,τη δάφνη και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

5Ρίχνουμε τη ντομάτα,το νερό,το μπούκοβο,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 50 λεπτά περίπου.

6Σερβίρουμε με μαϊντανό και φέτα.

 

Προηγούμενο άρθροΜανιάτικα λαλάγγια
Επόμενο άρθροΚουταλίδες

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram