Μαλακά μπισκότα

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Λουκούμι

Παραδοσιακό και διαχρονικό το λουκούμι πάντα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και μπορείτε εύκολα στο σπίτι να φτιάξετε τις δικές σας μπουκιές!

Πανακότα με σάλτσα κερασιών

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη πανακότα;

Χειροποίητες χυλοπίτες

Δε θα μπορούσα να μην φτιάξω και τις αγαπημένες μου παραδοσιακές χυλοπίτες!

Τάρτα μήλου

Μία αγαπημένη μου εκδοχή είναι η τάρτα μήλου που βγαίνει τόσο γλυκιά και μελωμένη

Ρυζόγαλο φούρνου

Η συνταγή τους είναι εύκολη και όλο το σπίτι θα μοσχοβολήσει στο φούρνισμα τους! Ήδη το μείγμα πριν ψηθεί θα σας σπάσει τη μύτη και θα θέλετε να το δοκιμάσετε ως cookie dough όπως λένε και οι Αμερικανοί!
Προετοιμασία: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
 

Ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει τον καφέ του με τέλεια μαλακά μπισκότα φτιαγμένα από τον ίδιο;!;!

Δοκίμαζα συνταγές και συνταγές για να πετύχω αυτή την τέλεια υφή και να παραμένουν έτσι και τις υπόλοιπες μέρες. Τα συγκεκριμένα παραμένουν έτσι για μέρες αν προλάβουν και δεν φαγωθούν κατευθείαν!!! 

Η συνταγή τους είναι εύκολη και όλο το σπίτι θα μοσχοβολήσει στο φούρνισμα τους! Ήδη το μείγμα πριν ψηθεί θα σας σπάσει τη μύτη και θα θέλετε να το δοκιμάσετε ως cookie dough όπως λένε και οι Αμερικανοί!

Για να πετύχουμε την τέλεια υφή πρέπει να προσέξουμε δύο μόνο πράγματα. Το ένα είναι να τα ψήσουμε για 10 μόνο λεπτά ακόμα και αν φαίνονται πολύ ρευστά όταν βγουν από το φούρνο μην τα φοβηθείτε γιατί όταν κρυώσουν θα σταθεροποιηθούν και το άλλο είναι μόλις τα πλάσουμε να τα βάλουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη πριν τα ψήσουμε! Τα ψήνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη και έτσι επιτυγχάνουμε το να παραμείνουν τόσο μαλακά! Αν δεν θέλουμε να τα ψήσουμε όλα μπορούμε να τα αφήσουμε στην κατάψυξη για μέρες και πάντα να ξέρουμε ότι έχουμε έτοιμο μείγμα και σε 10 λεπτά έχουμε τα μπισκότα μας! 

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σκόνη κακάο αν θέλουμε και σοκολατένια μπισκότα! Εγώ συνήθως αφού έχω φτιάξει το μείγμα παίρνω τη μισή του ποσότητα και προσθέτω 3 με 4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη. Αν τα θέλετε όλα σοκολατένια αφαιρέστε λίγο αλεύρι. Εμένα μου αρέσει να έχω ανάμεικτα οπότε δεν αφαιρώ κάτι από τη συνταγή απλά στο μισό μείγμα προσθέτω το κακάο και βγαίνουν μια χαρά!

 

Υλικά

  • 250γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
  • 250γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 350γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά 
  • 550γρ αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή σόδα
  • 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • Κακάο προαιρετικά 

Οδηγίες μαγειρέματος

1Χτυπάμε στο μίξερ τη λευκή ζάχαρη,τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

2Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά,τις βανίλιες,τη σόδα,το αλάτι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3Όταν ομογενοποιηθούν αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε με μια σπάτουλα το αλεύρι και τα δάκρυα σοκολάτας.

4Πλάθουμε τα μπισκότα μας σαν μικρά μπιφτεκάκια περίπου 40γρ. και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Η ζύμη μας θέλουμε να κολλάει λίγο στα χέρια.

5Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε λίγα λίγα τα μπισκότα μας για να έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 190°C.

 

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο φούρνου

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram