Μους σοκολάτας

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
 
 

Σοκολάτα και νερό! Συνήθως αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφικός γιατί κόβει την σοκολάτα μας. Πάντα προσπαθούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με μεγάλη προσοχή ώστε να μην πέσει νερό και χαλάσουμε τη συνταγή μας. Στην συγκεκριμένη όμως συνταγή αυτός ο συνδυασμός μας δίνει ένα τόσο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα που δε θα το χορταίνετε! Η πιο εύκολη και γρήγορη μους με δύο μόνο υλικά που θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό! 

 

Υλικά 

  • 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200ml. νερό

 

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την κουβερτούρα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

2Όταν λιώσει μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο που του έχουμε βάλει παγάκια.

3Χτυπάμε με το μίξερ το μίγμα μας για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να κρυώσει και να δέσει λίγο.

4Μοιράζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο. Σερβίρουμε με φρούτα ή σαντιγί.

 

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα που είναι με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο τότε το νερό μας θα πρέπει να είναι το μισό από το βάρος της σοκολάτας αλλιώς δε θα δέσει καλά.

 

Προηγούμενο άρθροΒραστό Κέικ
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram