Πασχαλινά κουλουράκια

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Τσίζκεϊκ φούρνου

Η εποχή μας προϊδεάζει σιγά σιγά για φθινοπωρινά και ζεστά γλυκά εγώ το πάντρεψα με ένα αφράτο τσίζκεϊκ φούρνου και ταίριαξε απίστευτα!

Σπετσοφάι

Στην Ελλάδα όταν υπάρχουν όλα αυτά μαζί σίγουρα θα υπάρχει και μεζές!!! Και για αυτό το μεζέ είναι που θα γράψω σήμερα!

Σορμπέ φραγκόσυκο

Φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να βγάλω κάτι αρκετά δροσιστικό όπως ένα σορμπέ!

Ρολάκια κανέλας

Το πάντρεμα της κανέλας με το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει με υπέροχα αρώματα!

Σαλάτα με σύκα

Στην συγκεκριμένη σαλάτα τα σύκα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και πραγματικά απογειώνουν τη γεύση της! 
Προετοιμασία: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
 

Πλησιάζουμε λοιπόν στις Άγιες Μέρες! Ήδη βρισκόμαστε στην Εβδομάδα των Παθών! Παθών που φέτος έχει για όλους μας μια ακόμη πιο ιδιαίτερη σημασία! Αλλά επειδή πάντα οδηγούν στην Ανάσταση,όλοι μας προσδοκούμε αυτή. Έτσι λοιπόν εμείς κόντρα στην εποχή θα αδράξουμε την ευκαιρία και θα γεμίσουμε το σπίτι μας Πάσχα!

Πάσχα χωρίς κουλουράκια βουτύρου με αμμωνία δεν γίνεται! Είναι τα all time classic της εποχής! Είναι αυτά που τα έχει φτιάξει η μητέρα σου στις αρχές της Μ. Εβδομάδας και εσύ θες να την κάνεις την γλυκιά αμαρτία ως παιδί, και η μητέρα σου φωνάζει ότι δεν θα έχεις κόκκινο αυγό αν δεν την ακούσεις! Αλλά ποιος αντιστέκεται; Μπορεί η αμμωνία να σε κάνει να δακρύζεις πηγαίνοντας σιγά-σιγά να ξεκλέψεις μια ματιά την ώρα που ψήνονται, αλλά η γεύση σε ανταμείβει στο έπακρον όταν τα γευτείς. Είναι έτσι το Πάσχα πως να το κάνουμε; Νηστεύουμε, προετοιμάζουμε τα σπίτια μας και το ‘σπίτι’ της ψυχής μας μέσα από το θείο δρόμο αλλά στο τέλος όλοι ανταμειβόμαστε, όλοι έχουμε κάνει το ‘πέρασμα’ σε κάτι καλύτερο, σε κάτι πιο αισιόδοξο… 

 

Υλικά

  • 300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400γρ. ζάχαρη 
  • 6 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια και ένα επιπλέον για άλειμμα 
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • Αλεύρι όσο πάρει για να είναι μαλακή η ζύμη (θέλουμε να κολλάει λίγο στα χέρια)

Οδηγίες μαγειρέματος

1Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

2Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ασπράδια.

3Όταν ομογενοποιηθούν αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε με το χέρι εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι με απαλές κινήσεις. 

4Όταν η ζύμη μας κολλάει λίγο στα χέρια λαδώνουμε τα δάχτυλα μας ελαφρώς και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

5Αλείφουμε με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

 

Προηγούμενο άρθροΤραχανότο
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram