Αυτή τη πίτα την είχα σχεδόν ξεχάσει και την ανακάλυψα ξανά πριν μέρες που ξεφύλλιζα το τετράδιο με τις συνταγές. Με το που έπεσα επάνω της και θυμήθηκα αυτή τη σιροπιαστή γεύση της δεν γινόταν να μην τη φτιάξω! Πήγα κατευθείαν στην αυλή έκοψα τα πορτοκάλια μου και μπήκα κουζίνα!
Μπορεί να μην είμαι φανατική στο πορτοκάλι-σοκολάτα αλλά τα εσπεριδοειδή μας δίνουν τρομερά γλυκά. Η συγκεκριμένη πίτα είναι η λεγόμενη πατσαβουρόπιτα και θυμίζει μελωμένο κέικ. Μπορεί να γίνει το καλύτερο απογευματινό γλυκάκι μας και αν την συνδυάσουμε με ένα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι η γεύση και η απόλαυση απογειώνεται!
Υλικά
- 400γρ. φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 180γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 250γρ. γιαούρτι
- 200γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν
Υλικά για το σιρόπι
- 250γρ. ζάχαρη
- 300γρ. νερό
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
1Κόβουμε τα φύλλα μας σε λωρίδες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
2Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά περίπου.
3Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4Βάζουμε στο μίγμα μας τα φύλλα θρυμματισμένα.
5Ρίχνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
6Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
7Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε.