Τάρτα μήλου

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
 

Αχ αυτά τα μήλα πως γλυκαίνουν τις συνταγές! Αγαπημένο φρούτο είτε για να το φας έτσι είτε σε σαλάτες ή σε γλυκά!

Μία αγαπημένη μου εκδοχή είναι η τάρτα μήλου που βγαίνει τόσο γλυκιά και μελωμένη με βουτυράτο ζυμαράκι που τρίβει στο στόμα! Για πρώτη φορά δοκίμασα να μην κάνω μία μεγάλη τάρτα αλλά να κάνω μικρές ατομικές και βγήκαν εξίσου πεντανόστιμες! Τις απολαύσαμε στην εξοχή την πρωτομαγιά και πραγματικά ήταν ότι έπρεπε για πικ-νικ!

Με ένα βασικό ζυμαράκι για τάρτες και μια πανεύκολη γέμιση έχετε ένα τέλειο σνακ για πρωινό ή απογευματινό.

 

Υλικά για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο 
  • 100γρ. άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
  • 1 αυγό συν ένα ακόμα για άλειμμα
  • 1 κρόκο
  • 1 κουτ. σούπας κρύο νερό 

Υλικά για τη γέμιση

  • 6-7 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 200γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 2 σφηνάκια κονιάκ 
  • 50γρ. αλεύρι
  • 60γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 60γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
  • Κανέλα 
  • Μοσχοκάρυδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την άχνη,το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν ξανθή άμμος.

2Προσθέτουμε το αυγό,τον κρόκο και το νερό και πλάθουμε το ζυμαράκι μας. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο.

3Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά της γέμισης.

4Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας με ένα πλάστη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες. Θέλουμε να είναι περίπου 4 χιλιοστά πάχος.

5Το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα μας, βάζουμε μέσα τη γέμιση και από πάνω κάνουμε ότι σχέδιο μασ αρέσει ή απλά βάζουμε άλλο ένα φύλλο και με ένα μαχαίρι τρυπάμε σταυρωτά το κέντρο της.

6Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 170°C για 40-45 λεπτά.

 

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο φούρνου
Επόμενο άρθροΧειροποίητες χυλοπίτες

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram