Ρολάκια κανέλας

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Μπαβαρουάζ μελιού με καραμελωμένα καρύδια

Ήδη την έχω φτιάξει δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα!

Τσίζκεϊκ φούρνου

Η εποχή μας προϊδεάζει σιγά σιγά για φθινοπωρινά και ζεστά γλυκά εγώ το πάντρεψα με ένα αφράτο τσίζκεϊκ φούρνου και ταίριαξε απίστευτα!

Σπετσοφάι

Στην Ελλάδα όταν υπάρχουν όλα αυτά μαζί σίγουρα θα υπάρχει και μεζές!!! Και για αυτό το μεζέ είναι που θα γράψω σήμερα!

Σορμπέ φραγκόσυκο

Φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να βγάλω κάτι αρκετά δροσιστικό όπως ένα σορμπέ!

Ρολάκια κανέλας

Το πάντρεμα της κανέλας με το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει με υπέροχα αρώματα!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά
 
 

Ένα υπέροχο γλύκισμα για όλες τις ώρες που θα το λατρέψετε! Το καλύτερο συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας που δεν θα μπορέσετε να αρκεστείτε μόνο σε ένα ειδικά όταν είναι ακόμα ζεστά από το φούρνο!

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τα συγκεκριμένα ρολάκια όπως το να προσθέσετε κακάο ή ξηρούς καρπούς ή κάποια σάλτσα από φρούτα. Εγώ συνηθίζω να φτιάχνω την πιο βασική συνταγή και να βάζω επάνω ένα γλάσο από τυρί κρέμα που ταιριάζει τέλεια! 

Το πάντρεμα της κανέλας με το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει με υπέροχα αρώματα!

 

Υλικά για το ζυμαρι

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 180γρ. γάλα φρέσκο
  • 100γρ. νερό
  • 120γρ. βούτυρο
  • 110γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση

  • 400γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κανέλα
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

1Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα 100γρ απο το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.

2Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3Όταν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα.

4Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.

5Όταν ομογενοποιηθούν βάζουμε το γάντζο του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.

6Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

7Όταν φουσκώσει το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

8Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κανέλα με τη μαύρη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο ζυμάρι μας φτιάχνοντας μια καλή στρώση προσέχοντας να πάει παντού.

9Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σαν πούρο και κόβουμε ρολάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 30 με 40 λεπτά.

Για το γλάσο τυριού ανακατεύουμε 50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 100γρ. τυρί κρέμα και άχνη όση θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην υφή που μας αρέσει και αλείφουμε με το που θα βγουν από το φούρνο.

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με σύκα
Επόμενο άρθροΣορμπέ φραγκόσυκο

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram