Σορμπέ φραγκόσυκο

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Μπαβαρουάζ μελιού με καραμελωμένα καρύδια

Ήδη την έχω φτιάξει δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα!

Τσίζκεϊκ φούρνου

Η εποχή μας προϊδεάζει σιγά σιγά για φθινοπωρινά και ζεστά γλυκά εγώ το πάντρεψα με ένα αφράτο τσίζκεϊκ φούρνου και ταίριαξε απίστευτα!

Σπετσοφάι

Στην Ελλάδα όταν υπάρχουν όλα αυτά μαζί σίγουρα θα υπάρχει και μεζές!!! Και για αυτό το μεζέ είναι που θα γράψω σήμερα!

Σορμπέ φραγκόσυκο

Φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να βγάλω κάτι αρκετά δροσιστικό όπως ένα σορμπέ!

Ρολάκια κανέλας

Το πάντρεμα της κανέλας με το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει με υπέροχα αρώματα!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Αναμονή: 4-5 ώρες
 
 

Σε όποιο μέρος της Μεσσηνίας και αν βρεθείς αυτή την εποχή αποκλείεται να μην δεις τις γεμάτες φραγκοσυκιές! Μετά τα σύκα είναι το επόμενο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και αυτή την εποχή είναι παντού. Δε χρειάζεται να έχετε τις δικές σας φραγκοσυκιές για να το απολαύσετε αφού μπορείτε να το βρείτε εύκολα στη λαϊκή ή στη μαναβική των σούπερ μάρκετ.

Ένα λατρεμένο φρούτο που δυστυχώς δε μπορούμε να το κόψουμε και να το φάμε κατευθείαν αφού θέλει μια προεργασία για το καθάρισμα του και επειδή είναι πολύ καλύτερο αν έχει μείνει και λίγο στο ψυγείο. Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα κρύο φραγκόσυκο! Γι αυτό λοιπόν φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να βγάλω κάτι αρκετά δροσιστικό όπως ένα σορμπέ! Η διαδικασία είναι πανεύκολη απλά θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να παγώσει. Το ιδανικό είναι να μείνει μία ολόκληρη νύχτα και να το δοκιμάσετε την επόμενη ημέρα.   

 

Υλικά

  • 150γρ. νερό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 5-6 φραγκόσυκα
  • 100γρ. αφρώδη ρετσίνα ή τσίπουρο

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2Βάζουμε στο μπλέντερ τα φραγκόσυκα κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το αλκοόλ και το σιρόπι που φτιάξαμε και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

3Όταν πολτοποιηθούν περνάμε το μείγμα μας από ένα ψιλό σουρωτήρι για να κρατήσει τα κουκούτσια απο τα φραγκόσυκα,ρίχνουμε μέσα σε μια φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη.

4Μετά από 30 λεπτά περίπου ανακατεύουμε το μείγμα μας και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για 3 με 4 φορές.

Προηγούμενο άρθροΡολάκια κανέλας
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram