Σπετσοφάι

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά
 
 

Μπορεί να μπήκαμε στο Σεπτέμβρη όμως η διάθεση και ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινά! Απολαμβάνουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τους φίλους και τις βόλτες. Στην Ελλάδα όταν υπάρχουν όλα αυτά μαζί σίγουρα θα υπάρχει και μεζές!!! Και για αυτό το μεζέ είναι που θα γράψω σήμερα!

Πριν από κάτι μέρες που απολάμβανα ένα όμορφο μεσημέρι με το κρασί μου και καλή παρέα επάνω σε μια συζήτηση μα για τι άλλο; Για φαγητό, με ρώτησαν αν έχω δοκιμάσει το λουκάνικο με το τυρί μετσοβόνε. Η αλήθεια είναι ότι ενώ έχω δοκιμάσει αρκετά διαφορετικά λουκάνικα αυτό δεν το είχα ξανακούσει. Εννοείται οτι δεν έχασα ευκαιρία και έψαξα να το βρω, και αφού το βρήκα το δοκίμασα με δύο βασικούς τρόπους!

Ο ένας ήταν να το κάνω ψητό στη σχάρα και στο τέλος να του ρίξω λαδολέμονο και ο άλλος ήταν να δοκιμάσω να το φτιάξω ως μεζέ! 

Αγαπημένος λοιπόν μεζές με λουκάνικο που το μόνο που χρειάζεσαι είναι δυο ώριμες ντομάτες και λίγες πιπεριές! Αυτή την εποχή θα βρεις και ντομάτες και πιπεριές στα καλύτερα τους για να κάνεις αυτό το πιάτο να απογειωθεί! 

 

Υλικά

  • 2 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 500γρ. πιπεριές φλωρίνης σε χοντρές λωρίδες
  • 500γρ. πιπεριές κέρατα σε χοντρές λωρίδες
  • 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 1 ποτ. κρασιού κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν.

2Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

3Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο,το μπούκοβο και τη ζάχαρη.

4Το αφήνουμε σκεπασμένο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να βράσει και να πιει τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε με αυγό μάτι ή φέτα τρίμμα.

Προηγούμενο άρθροΣορμπέ φραγκόσυκο
Επόμενο άρθροΤσίζκεϊκ φούρνου

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram