Χειροποίητα ζυμαρικά

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Λουκούμι

Παραδοσιακό και διαχρονικό το λουκούμι πάντα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και μπορείτε εύκολα στο σπίτι να φτιάξετε τις δικές σας μπουκιές!

Πανακότα με σάλτσα κερασιών

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη πανακότα;

Χειροποίητες χυλοπίτες

Δε θα μπορούσα να μην φτιάξω και τις αγαπημένες μου παραδοσιακές χυλοπίτες!

Τάρτα μήλου

Μία αγαπημένη μου εκδοχή είναι η τάρτα μήλου που βγαίνει τόσο γλυκιά και μελωμένη

Ρυζόγαλο φούρνου

Η συνταγή τους είναι εύκολη και όλο το σπίτι θα μοσχοβολήσει στο φούρνισμα τους! Ήδη το μείγμα πριν ψηθεί θα σας σπάσει τη μύτη και θα θέλετε να το δοκιμάσετε ως cookie dough όπως λένε και οι Αμερικανοί!
Προετοιμασία: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 5 λεπτά
 
 

Για πρώτη φορά έκανα την απόπειρα να φτιάξω την πιο βασική ζύμη για ζυμαρικά και πραγματικά ήταν πεντανόστιμα! Μόνο με σκληρό αλεύρι και αυγά και μπορείς να φτιάξεις μία εξ ολοκλήρου δική σου μακαρονάδα. Εύκολο στο ζύμωμα με τα χέρια, λίγος χρόνος αναμονής και απολαμβάνεις τα δικά σου μακαρόνια ακόμα και αν δεν έχεις μηχάνημα ζυμαρικών. Μπορείς να τα βράσεις κατευθείαν ή να τα αφήσεις κρεμασμένα να στεγνώσουν σε ξηρό χώρο και έτσι να τα διατηρήσεις όσο θες. Παρόλο που δεν έχουν πολλά υλικά είναι γευστικότατα ειδικά αν χρησιμοποιήσεις φρέσκα χωριάτικα αυγά που θα δώσουν και πιο σκούρο χρώμα στα μακαρόνια σου.

 

Υλικά 

  • 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό 
  • 5 αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,δημιουργούμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά. 

2Με ένα πιρούνι σπάμε τους κρόκους και σιγά σιγά ενσωματώνουμε τα αυγά με το αλεύρι μέχρι να γίνουν μαλακή ζύμη.

3Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 15 λεπτά περίπου. 

4Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

5Αν έχουμε μηχανή ζυμαρικών αρχίζουμε και την περνάμε από το πιο μεγάλο πάχος και σταδιακά το λεπταίνουμε αλευρώνοντας κάθε φορά το φύλλο μας. Αν δεν έχουμε μηχανή το δουλεύουμε με τον πλάστη μας και όταν φτάσει στο πάχος που θέλουμε το αλευρώνουμε το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

6Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Προηγούμενο άρθροΚουταλίδες
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα με αλμυρή καραμέλα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram