Τσίζκεϊκ φούρνου

Καλωσόρισμα

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram

Μαγειρέψαμε πρόσφατα

Μπαβαρουάζ μελιού με καραμελωμένα καρύδια

Ήδη την έχω φτιάξει δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα!

Τσίζκεϊκ φούρνου

Η εποχή μας προϊδεάζει σιγά σιγά για φθινοπωρινά και ζεστά γλυκά εγώ το πάντρεψα με ένα αφράτο τσίζκεϊκ φούρνου και ταίριαξε απίστευτα!

Σπετσοφάι

Στην Ελλάδα όταν υπάρχουν όλα αυτά μαζί σίγουρα θα υπάρχει και μεζές!!! Και για αυτό το μεζέ είναι που θα γράψω σήμερα!

Σορμπέ φραγκόσυκο

Φέτος δοκίμασα για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να βγάλω κάτι αρκετά δροσιστικό όπως ένα σορμπέ!

Ρολάκια κανέλας

Το πάντρεμα της κανέλας με το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει με υπέροχα αρώματα!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
 
 

Τελειώσαμε με τον τρύγο και η επόμενη εργασία ήταν να μαζέψουμε τα γινωμένα πλέον αμύγδαλα. Αυτόν τον τρομερό καρπό που μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλές ωραίες συνταγές. Πήγαμε λοιπόν ένα πρωινό στα μέρη της μητέρας μου προς Μεσσηνιακή Μάνη και μαζέψαμε δυο κλούβες γεμάτες με μεγάλα αμύγδαλα. Μπορεί να έχει λίγο κόπο το μάζεμα και μετά το σπάσιμο όμως το αποτέλεσμα σε ανταμείβει!

Δυστυχώς δε πρόλαβα να πάω να μαζέψω μερικά όταν ήταν ακόμα χλωρά για να τα κάνω γλυκό αλλά τουλάχιστον έστω και τώρα αφού  όλες οι αμυγδαλιές ήταν γεμάτες χρησιμοποίησα μερικά από αυτά για να κάνω ένα τέλειο μοσχοβολιστό crumble! Η μυρωδιά του την ώρα που ψήνεται είναι εκπληκτική και ταιριάζει πολύ επάνω σε αρκετά γλυκά όπως τάρτες και μηλόπιτες!

Τώρα που η εποχή μας προϊδεάζει σιγά σιγά για φθινοπωρινά και ζεστά γλυκά εγώ το πάντρεψα με ένα αφράτο τσίζκεϊκ φούρνου και ταίριαξε απίστευτα! Ο συνδυασμός του τρυφερού crumble με αυτή την υφή του φουρνιστού γλυκού ήταν άκρως γευστικός. 

 

 

Υλικά για το crumble

  • 100γρ. αμύγδαλα σκόνη
  • 120γρ. αλεύρι
  • 100γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100γρ. βούτυρο κρύο

Υλικά για το τσίζκεϊκ

  • 400γρ. μασκαρπόνε 
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το crumble και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν.

2Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε δυο τρία λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

3Σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4Σε μια φόρμα-ταψί που το έχουμε τυλίξει καλά με αλουμινόχαρτο σε όλη την εξωτερική του πλευρά, βάζουμε μέσα μια λαδόκολλα και στρώνουμε το crumble με τα χέρια μας να γίνει μια λεπτή βάση.

5Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του τσίζκεϊκ και σε ένα μεγαλύτερο ταψί βάζουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση περίπου και τοποθετούμε μέσα τη φόρμα με το γλυκό. Με αυτό το τρόπο δημιουργούμε ένα μπεν μαρι φούρνου.

6Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

 

Γεωργία Θωμοπούλου

Σας προσκαλώ να κοπιάσετε στον sofra μου! Σε αυτό το μικρό, χαμηλό, στρογγυλό τραπεζάκι που συμβόλιζε και συμβολίζει ακόμα για μας ένα σημείο συνάντησης, γεύσης, αγάπης, παράδοσης.

Βρείτε μας στο instagram